Ceara de albine naturala 200 gr

65,00 MDL TVA

Ceară de albine

Ceara de albine naturala

• Balsam de buze

• Ca emulsifiant pentru cremele de corp, pentru mâini

Utilizarea cerii de albine:

  • Ceara poate fi folosită ca gumă de mestecat pentru salubrizarea cavităţii bucale. La o temperatură normală a corpului, toate substanţele incluse în ceară, sunt digerate şi absorbite la nivelul de enzime de salivă în corpul nostru.
  • Cu toate acestea, este cunoscut faptul că ceara are un efect de sorbţie, ea atrage un număr foarte mare de toxine. Prin urmare, ceara poate fi folosită pentru curăţarea organismului sau la otrăvire.
  • Ceara se obţine din resturi de faguri de miere (fărîmături de ceară), colectate de apicultori la curăţarea stupei.
  • Ceara naturală de albine are aromă şi este aproape fără gust. Ea este utilizată pe scară largă în cosmetologie. Pe baza ei se prepară cremele terapeutice pentru piele cu probleme. Foarte des, ceara face parte a masei pentru împachetări şi măşti. Aplicată pe corp, ea lasă să treacă razele solare şi, în acelaşi timp, suge toxine din piele, întinerind-o.
  • Puteţi topi ceara într-o baie de apă pînă la o stare lichidă. Se răceşte uşor şi se aplică pe punctele cu probleme la maladii bronho-pulmonare, pentru încălzirea tălpilor, gambelor sau spatelui.
  • Ceara este utilizată pe scară largă pentru fabricarea unguentelor la maladii de piele: dermatită, psoriazis, eczeme, etc.

Descriere

Ceara de albine de o puritate farmaceutică este folosită pentru prepararea produselor cosmetice. Oferă o bună consistenţă balsamurilor de buze, cremelor, săpunurilor.

Albinele se hrănesc cu nectarul florilor, pe care îl transformă în miere. Ele consumă însă şi miere, pe care, prin intermediul unor glande speciale, o transformă în ceară.

Apoi, albinele mestecă ceara, iar combinată cu secreţiile din cavitatea lor bucală, aceasta devine moale şi îşi schimbă culoarea. Ceara de albine capătă altă culoare şi datorită trecerii timpului sau folosirii ei ca loc de depunere a mierii. Astfel, ea poate fi albă, galbenă, portocalie, roşie sau maro.