Capaceala de albine

135,00 MDL TVA

Acest ”produs” natural al stupului, are o aromă deosebită,datorită compoziţiei sale, căpăceala are proprietăţi curative speciale,astfel aducindu-ne doar beneficii.

Folosirea căpăcelii în următoarele afectiuni: –

  • afecţiuni ale stomacului (in special ulcere) –
  • afecţiuni ale ficatului –
  • afecţiuni ale cavităţii bucale
  • afecţiuni respiratorii
  • afecţiuni cardiace
  • stimulează activitatea sistemului imunitar
  • are efect de lubrefiere a vaselor de sânge.

Se consumă prin mestecare până când ceara se topeşte în gură. În acest fel iti poti asigura şi o igienă orală deosebită, iar efectele sale sunt si mai puternice. Specialiştii recomandă o cură de minimum 14 zile, urmată de 1 lună pauză, după care, se poate relua. Căpăceala trebuie ţinută într-un loc întunecos, uscat şi răcoros.

Disponibil pentru precomandă

Descriere

Capaceala, un elixir minune !

Căpăceala este un produs apicol pe care oamenii nu prea il cunosc, dar acesta are beneficii foarte mari. Pe intelesul tuturor, acesta este capacul de la fagure, cu care albinele ”sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a fagurilor.

Când albinele aduc nectarul din natura în stup, acesta conţine o cantitate mare de apă. Prin trecerea mierii de albine din celulă în celulă, ea este vânturată şi îmbogăţită cu o serie de enzime, până când procentajul de apă scade la circa 17-18% şi nectarul se transformă în miere.

Pentru pastrarea mierii pentru perioade de timp foarte îndelungate, albinele acoperă fiecare celulă din fagure cu un căpăcel format din straturi suprapuse de ceară şi propolis. Rolul propolisului este acela de a steriliza mierea, iar rolul cerii este acela de a asigura etanşarea şi de impiedicare a aerului sa intre in interiorul celulei. Astfel, mierea isi păstrează toate calităţile ei, şi termenul de valabilitate devine nelimitat

. Când fagurele devine căpăcit într-o proporţie de 2/3, apicultorul ştie că mierea a ajuns la maturitate şi poate incepe recolta. Cu ajutorul unui instrument special, deobicei  furculițe de descăpăcit sau cuțite de descăpăcit, se îndepărtează aceste capace, iar produsul rezultat se numeşte căpăceală. Pe lângă ceară şi propolis, căpăceala mai conţine şi miere, enzime, dar şi alte substanţe, care au rol de antibiotic sau de conservant.