Marin Dragomir. Nectar Lux – primii în Moldova care produc miere-cremă cu diferite gusturi de fructe liofilizate pentru export

„Harta mediului de afaceri din Moldova” prezintă compania Nectar Lux. Fondatorul și Directorul General al companiei, Marin Dragomir, oferă mai multe detalii:

Istoricul companiei

Compania noastră activează pe piața din Republica Moldova din 2017, iar pe cea din România din 2020. Totul a început când m-am angajat, în 2013, la o companie care exporta miere. Pe baza experienței acumulate la acea companie, am cumpărat în 2014 familii de albine pe banii pe care i-am strâns de la nuntă și așa am început să acumulez experiență în apicultură.

După ce am vizitat multe întreprinderi apicole din Austria, Germania și Italia, mi-am dat seama de nevoile pieței. Trebuie să aveți o imagine care să fie foarte atractivă pentru consumatori. Ne imaginam clar cum va arăta ambalajul și eticheta noastră. Pentru noi, culoarea neagră simbolizează calitate si siguranță! Și astfel, am venit primii cu această culoare în comercializarea mierii de albine devenind chiar un exemplu pentru alți apicultori! În prezent, avem deja 500 de stupi de albine, iar fiecare kilogram de miere Nectar Lux este testat, certificat și bine ambalat. De asemenea, cumpărăm miere din toată Moldova de la apicultori atent selectați. Acest lucru ne permite să garantăm calitatea produsului nostru.

Producția

Compania are ca activitate principală producția de miere. Muncim pentru diversificarea și îmbunătățirea continuă a produselor, ca să depășim așteptările clienților noștri. Pe lângă aceste activități, comercializăm stupi de albine și achiziționăm miere de la alți producători moldoveni. De asemenea, oferim servicii de private-label și apicultură, fiind implicați în exportul produsului final – mierea. Pe lângă aceasta, compania noastră este un importator și distribuitor de echipamente apicole. Căutăm oferte avantajoase și importăm echipament apicol.

Echipa

Echipa Nectar Lux este familia noastră! Nu avem weekend-uri sau sărbători, lucrăm și investim permanent în afacerea noastră. La moment avem 5 angajați, dar suntem mereu în căutare de noi angajați, căci la sat este destul de greu să găsești muncitori în orice domeniu.

Valorile companiei

CALITATE și SATISFACȚIA CLIENȚILOR. Punem accentul și muncim pentru calitate premium, iar acest lucru ne permite să ne onorăm contractele și să corespundem așteptărilor consumatorilor.

PASIUNE PENTRU AFACERE. Am creat acest brand așa cum am simțit cu inima! Întreaga gamă de produse Nectar Lux For Kids este creată în virtutea dorinței de a înlocui zaharul cu mierea în alimentația copiilor noștri. Produsele Nectar Lux sunt 100% naturale.

Satisfacția clienților noștri ne dă doza de optimism necesară și dorința de a ne continua afacerea, căci nu este deloc ușor să faci lucruri în țara noastră.

TRANSPARENȚA. Transparența este o valoare care se simte la ea acasă în afacerea noastră. Suntem deschiși și transparenți cu clienții și consumatorii noștri. Îndrăznim să spunem că încă de la început am încercat să fim diferiți, cât mai creativi și deschiși în a împărtăși cunoștințele și experiența acumulată cu toți cei care ne-o cer! Pur și simplu pentru că așa suntem și așa simțim cu inima!

Premii și distincții

Compania noastră a fost certificată conform ultimei versiuni a ISO 22000:2018 în 2020. Acest certificat internațional confirmă calitatea înaltă a produselor noastre.

Parteneri

Din 2018 colaborăm cu o companie românească care ne-a susținut încă de la începutul activității noastre. Am dezvoltat cu ei o relație de muncă bazată pe încredere.

Export și parteneri

Anul acesta am exportat aproximativ 100 de tone de miere. Exportăm mierea noastră în România, Italia și Spania.

Planuri

În primul rând, dorim să ne mărim echipa. De asemenea, intenționăm să creștem producția fără a sacrifica din calitate. Pentru a atinge acest obiectiv, ne extindem stupinele și coloniile de albine în fiecare an.

Marin Dragomir
Marin Dragomir

Marin Dragomir s-a născut în 1990 în satul Izvoare, raionul Fălești. A absolvit Colegiul de Transport din Chișinău și Universitatea Agrară, cu specializarea în Ingineria și Tehnologia Vehiculelor.

În 2017 și-a înregistrat compania și a început producția de miere sub marca Nectar Lux. 

În prezent, deține o fabrică de miere în raionul Florești, în satul Ciutulești, și o companie în Iași, România.

Contactează eroul Marin Dragomir

Un interviu de Pavel Zingan 4 noiembrie 2021